ISST kamp (Schroth kamp)

Višednevni intenzivni tretman za osobe sa skoliozom i kifozom
ISST kamp je dio S-C-S Instituta (Spine-Concept-Sobernheim Institut) iz Njemače te se provodi po točno određenim programima i planovima rada. Kamp je višednevno intenzivno vježbanje po Schroth metodi za osobe koje imaju skoliozu i/ili kifozu. Cilj kampa je da polaznici savladaju vježbe da bi nakon kampa mogli nastaviti sa samostalnim vježbanjem kod kuće uz povremene kontrole licenciranog Schroth terapeuta.

Prvi dan kampa provode se specifična testiranja i mjerenja polaznika te svaki polaznik dobiva knjižicu sa svojim podacima i individualno prilagođenim vježbama. Ta ista testiranja i mjerenja provode se i zadnji dan te na taj način dobivamo uvid u rezultate takvog načina intezivnog vježbanja.

Uključivanje u ovaj način vježbanja ima višestruki značaj. Polaznici u kratkom vremenskom periodu savladavaju Schroth program vježbi te budu osposobljeni provoditi u kućnim uvjetima, a da pritom budu sigurni u pravilnost rada. Veoma je važno da se polaznici kampa nakon višednevnog intenzivnog vježbanja pridržavaju uputa svojih Schroth terapeuta te da dolaze na periodične kontrole zbog praćenja i eventualne korekcije vježbi.

Više o kampu te programu rada kampa možete pročitati na službenim stranicama Instituta.